Depășește-ți frica de zbor!

Întrebare: ”-Care este cea mai periculoasă parte a unui zbor?”

Răspunsul corect: ”-Drumul spre aeroport!”

Și, totuși, unei persoane din patru îi este frică să zboare cu avionul. Frica de zbor generează comportamente foarte variate: de la “-Nu-mi place să zbor cu avionul” până la a refuza categoric urcarea într-un avion.

Acum, când distanțele par a se fi micșorat semnificativ, ca urmare a faptului că zborul a devenit accesibil oricărei persoane, unii dintre noi nu pot participa la o foarte importantă întâlnire de afaceri, sau pot rata un concediu într-un loc la care au visat, dar pe care nu îl vor vedea niciodată. Și toate aceste dintr-o cauză comună: frica de zbor.

Frica de a zbura nu ține de vârstă, gen sau educație și poate apărea oricând, indiferent de factorii demografici, având forme dintre cele mai diverse: griji privind dinamica zborului, probleme de securitate, construirea unor idei de tip “ce s-ar întâmpla dacă”, gândire negativistă care creează scenarii cu catastrofe (să vezi o situație mult mai rea decât este în realitate), imaginație care ”o ia razna” și, bineînțeles, chiar atac de panică.

Din păcate, mulți oameni nici măcar nu ajung până aici. Unii rămân în negare și încearcă să se prefacă că se pot descurca perfect în viață, fără să aibă nevoie vreodată să zboare. Alții, care se resemnează cu faptul că nu au de ales și trebuie să zboare ocazional, permit fricii de zbor să devină din ce în ce mai mare. Ei aleg să nu abordeze cauza problemei, dar maschează simptomele prin creșterea cantităților de medicamente sau alcool, luate pentru a-i ajuta să treacă prin momentele dificile legate de zbor.

Întâlnirea începe cu o prezentare din punct de vedere al pilotului, care explică aspectele tehnice și oferă cunoștințele care vă vor ajuta să vă conectați mintea la realitatea nespecifică omului: zborul. Urmează o prezentare din punctul de vedere al psihologului, care explică exact ce se întâmplă când suferiți de temeri iraționale și cum să le faceți față.

Scopul este să vă oferim toate informațiile de care aveți nevoie și strategiile de coping pentru a vă ”îmblânzi” frica și pentru a vă permite să o învingeți în întregime sau, cel puțin, să învățați cum să o gestionați mai confortabil, astfel încât să nu vă guverneze stările emoționale.

Pentru toți participanții este o experiență eliberatoare, care vă poate schimba radical viața!

Aici ne poti scrie

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Numar telefon:*

  Mesaj:

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Loading